15-те Най-красиви острова в целия света!

15-те Най-красиви острова в света!

Лятото дойде време е да потърсите най-красивите острови в света. Никога не знаеш къде ще изведе пътя, но няма да е лошо да си имате една идея? Намери следващата си дестинация…!

1.Ambergris Caye, Белиз

Ще го намерите в най-северната точка на крайбрежието на Белиз в Централна Америка. С площ от около 40 км пълна с природни красоти. Човешката ръка не е променило околната среда за това и пейзажът е девствен и зелено от всякъде.

2. Бали, Индонезия

Известен индонезийски остров, с площ от 5632,86 кв. км. и с население от 3,9 милиона жители. Основен език е индонезийски така че колкото и добър да ви е английския, имайте си по един речник заедно с вас. Туризмът и селското стопанство са основните източници на доходи за местните жители.

3. Bora Bora, Френска Полинезия

Островите Bora Bora са отвъдморска френска колония в Тихия океан.Островите са остатък от угаснат вулкан и има два пика, връх Pahia и връх Otemanu, най-високата е с височина 727 метра. Който търси луксозна почива, това е идеалното място.

4. Британски Вирджински острови

Британските Вирджински острови са британска отвъдморска територия в Карибско море, с автономен статут от 1967 г. насам. Принадлежи към същата група от острови заедно с американските Вирджински острови. Прекрасни води, луксозни хотели който са направени вътре в морето. Заспиваш и слушаш тихите вълни на морето, безценна стойност.

5. Балос , Крит Гърция

Гърция както е известно има много острови. Известната лагуна на Balos се намира на около 56км северозападно от Ханя и 17 км северозападно от Kissamos . Тя е плитък пясъчен плаж , образуван между нос Gramvousas и по-малкия нос Tigani. Лагуната и околното пространство са част от програмата за защита на Натура . В пещерите, можете да видите гнездящи соколи и корморани, също така и тюлени-Monachus monachus и костенурки Caretta Caretta.

6.Островите Фиджи;

Островите Фиджи са държава с обща площ от 18 270 кв. км. км и население от 944 720 (не е никак малко). Основният остров се казва “Viti Levu” и от това идва и наименованието “Фиджи”, което е акцентът на жителите на съседните острови, Тонга. По-специално, Фиджияните първо бяха впечатлени от европейците от текстовете който пишеха членовете на мисиите в проучвателни пътувания на Джеймс Кук. Най-голямата височина на сграда е 14 етажовата Банкова сграда на Фиджи, нея няма как да не я видите.

7. Уитсъндей острови, Австралия;

Най-добрата дестинация за тези, които притежават лодка, яхта или нещо свързано. Тези, които са любители на круиза не пропускайте да сложите островите Уитсъндей в списъка. Тези води, ах тези води.

8. Fregate, Сейшелските острови

Острова Fregate ще можете да посетите само ако вашата банкова сметка има прекалено много цифри. Това е частен остров, който предлага на своите посетители лукс и природна красота. За медения месец звучи идеално.

9. Phuket, Тайланд

Той е описан като най-красивия остров в Индийския океан. Намира се в южната част на Тайланд, се превърна през последните години, тропическа дестинация предпочитан от повечето пътници. Растителност, зеленина, гори от бамбук и палмови дървета, кристално чисти води, коралите на морското дъно и залезите са незаменима красота.

10. Kauai, Хавай

Хавайският архипелаг, включващ осемнайсет острови и атоли, и се простира над 1500 мили. Острова Kauai, четвъртият по големина, е един от най-влажните части на света. Горите са дом на тропическите птици, застрашени от изчезване. Дори малки промени във времето, като например честотата на валежите може да доведат до големи промени в региона, да се застрашава екосистемата на острова. Какъв пейзаж все пак?

11. Малдивите, Индийския океан

Малдивските острови е група от острови в Индийския океан, югозападно от Шри Ланка. Дълбоките сини морета, тюркоазени рифове, бели пясъчни плажове и палми. Привлича туристи от цял свят. Туристите показват голяма любов към конкретната дестинация.

12. Мауи, Хаваи

Мауи е вторият по големина остров на Хаваите, с площ от 1883 кв. км. Състои се от два големи вулкана, разделени на ниско разположена провлак. Западния вулкан Maui или Kachalavai е на височина 1764 метра който се е създал преди 1.6 милиона години. На изток се издига огромния вулкан Chaleakala създаден преди 0,8 милиона години.

13. Nosy Be, Мадагаскар

Ще го намерите в най-северната точка на крайбрежието на Мадагаскар. Nosy Be е най-известният курорт в района и залят всяка година от туристи от всички националности. Островът в местния диалект,се нарича Assada. Той е известен, тъй като тук се намира и една от най-малките видове жаба, pygmaea Stumpffia.

14. Menorca, Испания

Испански средиземноморски остров, който принадлежи към групата на Балеарските. Името произлиза от латинския и означава “най-малката” за разлика от Майорка. Той е с площ от 694 кв. км и население от 88 000 жители. Островът е известен за това, че има мегалитни паметници, които свидетелстват за праисторическата човешка дейност. Ранната култура на острова е била повлияна от други средиземноморски култури, като например Минойската Крит. Например използването на обърнати дървени стълбове покрити в Кносос Крит, изглежда са засегнати строителството на жителите на Менорка.

15. Санторини, Гърция

Санторини, Тира или Кръгла е известна по цял свят с природната си красота и неговите залези. Името “Santorini” идва от минувачите франки кръстоносци, които, минаваха от Санторини за да заредят в близост до църквата на св. Ирини. Идеалната дестинация за всички влюбени.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ