Фурор на био продуктите на Вкусове от Италия 2018

Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“

 Био продуктите, представени в 14-то издание на зоната „Вкусове от Италия“ се радват на изключителен интерес от посетителите на международните специализирани изложби „Фудтех“ и „Винария“, които се провеждат в Международен панаир Пловдив. Щандовете на италианските производители са заобиколени от множество хора, които имат желание да дегустират представените сирена, кашкавали, салами, маслини, зехтин, вино, ликьори, кафе, шам фастък, пасти, консерви и други изкушения. „Още с влизането си гостите на панаирния комплекс питат къде се намира зоната „Вкусове от Италия“, което много ни радва. Щастлив съм, че всяка година интересът към нашите продукти се увеличава, както и одобрението от потребителите за вкусовите им качества“, споделя организаторът на италианското участие в панаира Джузепе Аккардо.

Акцент в зоната са био продуктите – кашкавал, крем от шам фастък, ликьори, вино. Изключителен е интересът тази година към био зехтинът, който не само е с много високо качество, но има невероятен аромат и вкус, различен от познатите на нашия пазар. Сред големите атракции тази година на зоната „Вкусове от Италия“ е демонстрацията на тороне. На всеки 30 минути братята Фаусто и Джузепе Трискари представят пред гостите как се прави италианско тороне. Сладкарските изкушения с бадеми, лешници, кашу и карамелизирана захар се приготвят по домашната рецепта на бабата и дядото на двамата братя от Месина. На невероятен интерес се радват също майсторите на италианска поркета и шеф-готвачите, които разкриват тайните на традиционната кухня на Апенините.

Сред предпочитаните от посетителите продукти са и био червените портокали, които се отглеждат само в подножието на вулкана Етна. Според изследвания на Университета по хранителни технологии в Пловдив те са богати на антиоксиданти и витамин С, които съдействат на биологично-активните вещества да помогнат на организма в борбата с рака. „Този сорт портокали превъзхожда в пъти по количества антиоксидантите в останалите сортове портокали, които се продават у нас“, сподели проф. д-р инж. Йорданка Алексиева – заместник-ректор на УХТ.

Петимата нови участници в зоната „Вкусове от Италия“ вече са заявили участието си в следващото изложение. Сред тях са и представителите на фамилията Бочели, които за първи път у нас демонстрираха серията вина, произвеждани от компанията на световноизвестния тенор. Те са намерили дистрибутори на своите продукти в България. Свои партньори са открили у нас и производителите на био кафе „Дикос“, които направиха дебют на богата гама от ароматната ободряваща напитка в България.

Зоната „Вкусове от Италия“ допълва атмосферата на Града на виното и „Фудтех“ в 11 палата на панаирния комплекс. Тази година в нея се представят продукти на 30 италиански компании. Партньори на италианското участие са Университетът по хранителни технологии и Търговско-промишлената камара в Пловдив. Изложението продължава до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ