Да, Джейк Пол срещу Майк Тайсън наистина се случва

Майк Тайсън се завръща на ринга Да, правилно чухте. Тайсън ще се изправи срещу Джейк Пол в боксов мач на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас, дом на Далас Каубойс.

Ютюбърът, превърнал се в боксьор Пол (9-1, 6 KOs), заяви наскоро, че иска да се съсредоточи върху борбата с истински боксьори, за да се състезава в крайна сметка за световна титла. Вместо това той ще се бие с отдавна пенсионирания Тайсън (56-6, 44 KOs), бивш шампион в тежка категория и един от най-добрите в историята на бокса. Последната му състезателна битка беше преди почти 19 години, загуба на TKO от Кевин Макбрайд през юни 2005 г. Тайсън ще бъде на 58 години, когато се проведе двубоят.

Тайсън участва в осемрундов демонстративен двубой с Рой Джоунс-младши през юли 2020 г. и макар двубоят да надмина очакванията, никой не настояваше за повече. По време на пика на кариерата си Тайсън е един от най-страховитите бойци в бокса и си спечелва прозвището “Най-тъжният човек на планетата”. Той беше безспорен шампион в тежка категория и все още е най-младият боец, печелил титла в тежка категория в историята на бокса. След като излежава по-малко от три години в затвора за присъда за изнасилване между 1992 и 1995 г., Тайсън се завръща на ринга само пет месеца по-късно и след две победи си връща титлата на WBC, като побеждава Франк Бруно през 1996 г.

След като започна боксовата си кариера срещу колеги ютубъри и бивши ММА бойци, 27-годишният Пол загуби разделено решение от Томи Фюри през февруари 2023 година. Миналия август той се изправи срещу друг ММА боец в лицето на Нейт Диас и заяви, че ще промени курса с надеждата да развие истинска боксова кариера. Той отбеляза победи в първия рунд над Андре Аугуст и Райън Бурланд от този момент, борейки се на границата от 200 паунда.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ