Таблетка от която бихме могли да живеем 120 години

Таблетка с антиоксидант от която бихме могли да живеем 120 години

Руски учени са открили таблетка с антиоксидант, който спира процеса на стареене. Тази формула е вече тествана на плъхове, мишки и кучета.

Въпреки че цялата история изглежда като да е част от някакъв фантастичен филм,не е и ако тестовете се потвърдят, скоро може отлагането на стареене да стане реалност.

Учените смятат, че този антиоксиданст преработен в таблетка, може да удължи живота на хората и те да живеят до 120 години.

– По време на изследването установихме, че много заболявания, свързани със стареенето се развиват много по-бавно, казва ученият Максим Скулачев от Московкиот университет.

Той и колегите му се надяват, че тази таблетка би могла да повлияе на митохондрияата.  Тоест частта отговорена за създаването на жизнена енергия, но и за застаряването на хората.

– С лекарства срещу стареенето е реалистично да се очаква живота на хората да се продължи на 120 години, смята Скулачев. Той добавя, че все пак не очаква от тези таблетки хората да живеят 800 години.

Той обяснява, че новото лекарство не може да допринесе за драстично продължение на живота на хората. То само би забавило процеса на стареене на човешкия организъм.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ