Отслабване с диета 5-2. Вижте как да свалите килограмите

Отслабване с диета 5-2 Какво е диета 5-2?

Отслабване с диета 5-2 всъщност е хранителен режим, с която пет дни в седмицата можем да консумираме, което искаме т.е. да си ядем “нормално”, а два дни в седмицата трябва да внимаваме какво приемаме в нашето тяло.

Поради факта, че тази диета е много проста и лесна, в момента е много популярна и е диета номер едно за много хора с наднормено тегло.

Същността на диетата е следната. Пет дни в седмицата можем да задържим нашите хранителни навици и да консумираме това, което обикновено ядем. Два дни в седмицата трябва да се придържаме към правилото в тялото да внесем не повече от 500 калории за жените и 600 калории за мъжете. Ако правилно държите тази диета можете да очаквате намаляване на телесното тегло до три килограма на месец.

С ограниченото въвеждане на хранителни вещества в организма през тези два дни, нашето тяло “влиза” в режим на почивка, и ремонт на клетъчно ниво. Също така голяма полза от тази диета е, че в тези два дни ние даваме “почивен ден” на храносмилателната ни система и други органи от които най-важен е панкреаса.

Аз лично ви препоръчвам дните, в които ще се ограничите 500 калории да бъдат понеделник и четвъртък.

Как изглежда един от дните на намален прием на калории, т.е. че можем да консумираме тези дни:

Закуска:

– Няколко лъжици мюсли със семена и сушени плодове, поставени в 150мл хранителен кисело мляко с масленост от 1.5% или

– Омлет от две яйца, от 50гр. сирене (за предпочитане твърдо) половин глава лук, една голяма чушка и половин домат.

Обяд:

– Печено пиле бутче (средно) с едно парче хляб и салата от сезонни зеленчуци или

– Малко тесто за пица, което можеше да покриете с малко доматен сос и много зеленчуци. Поръсете с пармезан или по време на печене да добавите малко сирене или ситно нарязано прошуто.

Вечеря:

– Твърдо сирене или

– Една чаша мляко с нисък процент на масленост и няколко лъжици мюсли.

Заключение:

Преди да се решите за тази диета, бих искал да ви напомня, че диетата е лесна и забавна. Може би на пръв поглед три килограма на месец не изглежда много, но бързата загуба на килограми не само че не е здравословна, но и е предпоставка, че килограмите бързо ще се възстановят.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ