Невероятна диета с Портокали

Съществуват плодове, известни като даровете на слънцето. Това са портокалите. Те външно приличат на малки слънчица и помагат на хората да са здрави и да изглеждат добре.

Основното достойнство на тези плодове е високото съдържание на витамин С, което прави портокалите сериозни помощници в борбата със свободните радикали.

Портокалите работят като антиоксиданти, което означава, че имат подмладяващи свойства. Цитрусовият плод спомага за изхвърлянето на токсини от организма.

Един портокал съдържа толкова много витамин С, че е напълно покрива дневната норма, която е необхо
дима за добро функциониране на организма.

Портокалова диета
Предимството на портокалите е и във факта, че те са богати на хранителни влакнини. Те спомагат за доброто храносмилане, изчистват стомаха от излишъци и създават усещане за ситост.

Това се получава, защото влакнините набъбват в стомаха, като създават допълнителен обем, запълват стомаха и така ви карат да усещате, че не сте гладни.

Цитрусовите плодове съдържат лимоноиди, които им придават леко горчив вкус. Те блокират появата на много болести, запазват еластичността на кръвоносните съдове, помагат на работата на сърцето.

Фолиевата киселина в портокалите помага дори по време на диетата да запазите красотата на кожата си и здравето си като цяло, тъй като тя добре влияе на кръвоносните съдове и на главния мозък.

Портокалите са нискокалорични продукти. Един средносладък портокал съдържа до 90 калории. След като изядете един-два портокала, усещането за ситост продължава четири часа.

Портокаловата диета е разработена за период от три седмици. Тя не включва само портокали, но все пак те са основните продукти. С помощта на тази диета ще отслабнете три килограма, които обаче лесно ще задържите, тъй като отслабването е постепенно.

Всеки ден закуската е една и съща – един портокал, една препечена филийка пълнозърнест хляб, кафе или чай без захар. В първия ден от диетата обядът е сварено яйце, една чаена чаша кисело мляко, един портокал, една препечена филийка.

Вечерята е едно сварено яйце, една препечена филийка, един домат. На втория ден от диетата обядът е същия като през първия ден, а вечерята е сто и петдесет грама сварено месо, един портокал, един домат, една чаена чаша кисело мляко, една препечена филийка.

На третия ден обядът включва един портокал, две чаени чаши кисело мляко, едно сварено яйце, една филийка. Вечерята е една пържола, един портокал, филийка хляб.

Четвъртият ден разнообразява със сто и петдесет грама извара и една краставица за обяд, които се допълват от един домат и една препечена филийка.

Вечерята е една ябълка, два домата, сто и петдесет грама сварено месо, една филийка. На петия ден се консумира обяд: двеста грама сварена риба, една чиния зелена салата, две чаени чаши кисело мляко, и вечеря: сварено яйце, зелена салата, един домат, един портокал.

След петдневния период на диетата направете почивка от два дни, като включите и други продукти, но не прекалявайте със сладко и тестено. Следва нова петдневка и после още една, след което е време да се качите на кантара.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ