Инициатива за забрана на употребата на телефоните в ресторанти

Управител на заведение за хранене обмисля  инициатива забрана на телефони в ресторантите.

Управител на заведение за хранене забелязал, че в днешни дни на гостите е необходимо двойно повече време, за да приключат с храненето си. Когато храната им се поднесе на масата, първо я снимат. След това публикуват снимката в някоя от социалните мрежи и едва тогава започват да я консумират.

Такъв навик има лошо влияние на работата му. Гостите седят двойно по-дълго, а харчат по-малко пари за хранене. Собственикът поставил камери за наблюдение, за да прецени колко време отнема на гостите едно хранене.

Резултатите от проучването на собственикът на заведението са стряскащи. През 2004 г., на гостите средно им е трябвало около осем минути да избират какво ще ядат. Един час им е трябвало  за да го изядат и да платят сметката. През 2014 г., първата работа на повечето клиентите е да вземат мобилните си телефони и се опитват да се свържат с Wi-Fi мрежата на ресторанта. Също така установил, че на клиентите му средно са нужни около 21 минути, за да поръчат ядене. А средната продължителност на хранене надвишава един час.

Почти една трета от гостите посещават социални мрежи, докато обядват в ресторант, а една пета от тези, които не го правят смятат, че ресторантите биха имали много по-добри печалби и повече гости, ако в ресторантите се забрани използването на телефони.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ