Джеф Безос изпревари Илон Мъск като най-богатия в света

60-годишният Безос оглави индекса на милиардерите на Bloomberg за първи път от есента на 2021 г., надминавайки Мъск, който сега е на ниво от 198 млрд
Това се случва, след като основателят на Amazon продаде акции на стойност общо 4 милиарда долара от средата на февруари

Джеф Безос отново е на върха като най-богатия човек в света за първи път от три години, тъй като състоянието му възлиза на 200 милиарда долара.

60-годишният Безос оглави неотдавнашния индекс на милиардерите на Bloomberg за първи път от есента на 2021 г., надминавайки Мъск, който сега е на ниво от 198 млрд.

Това се случва, след като основателят на Amazon продаде акции на стойност общо 4 млрд. долара от средата на февруари, разкриха регулаторни документи.
В същото време главният изпълнителен директор на Tesla и председател на X Мъск, 52-годишен, видя съдия да постанови в края на януари, че трябва да върне най-големия пакет заплати в корпоративната история, на стойност 55 милиарда долара, след обвинения, че главният изпълнителен директор силно въоръжава директорите на Tesla.

Продажбите на акции на Безос идват, след като стана ясно, че той ще създаде основното си жилище във Флорида, възползвайки се от данъчната система на Съншайн Стейт.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ