Градът на Аладин в Дубай скоро става реалност

Градът на Аладин в Дубай скоро става реалност. Догодина в Дубай започва строителството на нов, футуристичен проект, наречен Градът на Аладин.

Догодина в Дубай започва строителството на нов, футуристичен проект, наречен Градът на Аладин. Проектът е вдъхновен от историите за Аладин и за Синдбад. Планираме да започнем с конструкция догодина. Имаме собствени средства за финансиране на проекта – каза генералният директор на проекта Хусаин Насър Лотах.

Този проект е обявен през април 2014 г., когато бе съобщено, че ще има три кули, търговски и хотелски пространства. Ще се простира на 450 метра от сушата, а общата цена на строителството още не е известна.Целта на проекта е новите кули да бъдат икони на миналото с доза красота и туристическа атракция.

Ще има и климатизирани мостове с подвижни етажи, които свързват кулите и паркинги. Освен това, формата на моста ще имитира екзотичен живот на морските същества, като змии и др. Кулите ще се простират на 110 хиляди квадратни метра, а най-високата ще има 34 етажа. Други ще имат по 26 и 25 етажа, а паркингът ще може да приюти 900 коли.

В близост до Града на Алдин се намира и най-голямата забележителност на Дубай – най-високата сграда в света Бурдж Халифа. Изграждането на кулата започна през 2004 г. и завърши през 2010 г. Височината ѝ е 828 м. Междувременно стана ясно, че другата атракция, която трябваше да бъде открита тази година – „Окото на Дубай“, ще бъде отложена за 2018 година.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ