Големи мускули с много повторения, вижте как да постигнете това

Големи мускули с много повторения, вижте как се постига това.

Всеизвестно е, че растежа на мускули се постига с минимални повторения използвайки големи тежести. Дали може да се направи обратното, да се изгради мускулна маса с голям брой повторения?

За да имате големи мускули първо трябва да се симулират растежа им. Това става при натоварване на мускулите с добро съпротивление, а след това трябва да се въвеждат правилните хранителни вещества, за да се възстанови мускула.

Леки тежести с много повторения

Когато кръвообращението е лошо, тогава по-малко хранителни вещества се стигат до тъканите, където са потребни, за да може да се възстановяват и растат мускулите. Тогава тук е нужна тренировка с малки тежести и с голям брой повторения. Големият брой повторения имат ефект на разширяването на кръвоносните съдове в мускулите с което се подобрява притока на кръв там, където е най-необходима.
Само голям брой повторения с леки тежести не се предизвиква директен растеж на мускулите, освен ако не вдигнете подходящо тегло.

Средни тежести с много повторения

Тренировка със средни тежести и голям брой повторения предлага много ползи и подобряването на кръвообращението, както и с една тренировка с малки тежести с голям брой повторения. Предимството тук е, че по-голямата тежест директно стимулира мускулния растеж и същевременно подобрява кръвообращението, а оттам и по-бързото възстановяване.
Този принцип може да се използва за всички видове упражнения. Вземете малко по-леки тежести от тези, които смятате, че са ви достатъчни и се концентрирайте да направите много повторения. Правете над 15 – 20 повторения в серия.

Сподели:

Коментари

коментари

Админ